www.philatelia-alosta.be - Officiële Website Koninklijke Postzegelkring Philatelia Alosta
Maandag 26-01-2015
Statutaire Vergadering
timmermans
alitech
Laatste Update :
 09-01-2015

Vlaams Radio Koor lanceert zingende postzegel


06 Mei, 2014| België - G. Abbeloos


Een nieuwe concertreeks van het Vlaams Radio Koor wordt gepromoot met de lancering van een 'zingende postzegel' tussen Brahms en Clara Schumann.

Havas Worldwide Brussels ontwikkelde een ‘zingende postzegel’ voor Brahms Correspondance, de nieuwe concertreeks van het Vlaams Radio Koor. De intieme correspondentie tussen Clara Schumann en Johannes Brahms vormt in deze productie de rode draad voor een muzikale reis.

In het licht van deze briefwisseling wordt de traditionele postzegel nu heruitgevonden.

Het resultaat: een interactieve ‘zingende’ postzegel. Met een smartphone kan je de speciaal ontworpen zegel immers tot leven brengen. Door de zegel te scannen met de Layar-app, verschijnt er op je scherm een 3D-podium in augmented reality – met het Vlaams Radio Koor dat een stuk uit de productie zingt.

De zegels worden gemaakt door Bpost en bestaan in vier verschillende versies. Het Vlaams Radio Koor zal de ‘zingende postzegels’ gebruiken in de eigen  briefwisseling, maar je kan ook zelf zegels bestellen via het Vlaams Radio Koor, of een set aankopen op één van de concerten.

Praktisch:

  • Layar app downloaden: via www.layar.com/products/app (gratis beschikbaar voor Android, iPhone, BlackBerry)
  • Postzegels bestellen: €10 voor een vel van 10 (incl. verzendingskosten) via tickets@vlaamsradiokoor.be of aan het onthaal bij de concerten 'Brahms Correspondance' van 20 tot 31 mei.