Verzamelaars hebben het nu veel gemakkelijker dankzij het internet. Ze moeten niet meer naar Mexico of TasmaniŽ om een exemplaar te bekijken of te kopen. De verzamelaars maken handig gebruik van het internet. Dat geldt ook voor de leden van de Hobby en Verzamelaarsclub uit Begijnendijk (HVB). Die viert dit jaar haar veertigjarig bestaan. Zondag 19 januari organiseren ze voor de negentigste keer een ruilbeurs in het parochiecentrum van Begijnendijk. Voorzitter Paul Wijnants verwacht opnieuw honderden verzamelaars. ĎJe zou denken dat in deze tijd, nu alles te vinden is op internet, het contact op ruilbeurzen vermindert. Maar niets is minder waar. Tijdens onze ruilbeurs vinden verzamelaars een ontmoetingsplaats om hun ervaringen uit te wisselen. Ze netwerken nu meer dan vroeger. Als we tijdens onze opzoekingen iets tegenkomen waarvan we vermoeden dat een lid er interesse voor heeft, wordt dat gemeldí, zegt HVB-voorzitter Wijnants.

De Begijnendijkse club behoort tot de top drie van ons land. Onder de meer dan 350 leden zijn er ook Engelsen, Spanjaarden en Luxemburgers. Ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan is er tijdens de ruilbeurs een speciale postzegel te verkrijgen. Er zijn slechts vijfhonderd exemplaren gedrukt. De ruilbeurs in Begijnendijk richt zich vooral op postzegels, poststukken of brieven, prentkaarten, munten en devotionalia.

Philatelia Alosta wenst alle leden en bestuur van de hobby en verzamelaarsclub Begijnendijk te feliciteen met hun jubileum.

Ruilbeurs van 7.30 tot 15 uur in parochiecentrum Begijnendijk. Info: paul.wijnants@scarlet.be of tel. 0496-02.61.50