www.philatelia-alosta.be - Officiële Website Koninklijke Postzegelkring Philatelia Alosta
Maandag 26-01-2015
Statutaire Vergadering
timmermans
alitech
Laatste Update :
 09-01-2015

The man Of Steel op postzegels


25 Juni, 2013| Jersey - G Abbeloos


Vorige week woensdag ging de actiefilm ‘The man of Steel’ in België in première. Deze actiefilm gebaseerd op de populaire Superman reeks werd in America direct na verschijning een groot succes.

De hoofdrolspeler uit de film, Henry Cavill,  die de rol van Superman speelt is afkomstig van het kanaaleiland Jersey.
Het postagentschap van Jersey geeft naar aanleiding van deze film een leuke postzegelserie uit van zes waarden, waarbij elke waarde een eigenschap van de man van staal weerspiegelt.
De postzegel van 45p heeft een eigen superkracht. Met een speciale App kunnen deze eigenschappen worden bekeken met de smartphone.
Het thermische schild van Superman staat op de postzegel van 68p centraal. Deze zegel is gedrukt op thermische inkt. Door verwarming, bijv. door wrijving met de vinger, wordt de aarde op de achtergrond zichtbaar.
De 88p postzegel is een glow in the dark zegel die een geheime boodschap weergeeft in het donker. Het betreft een boodschap van de vader van de man van Staal die enkel zichtbaar is in het donker.

The Man of Steel

Film beschrijving


Een jongen ontdekt dat hij bovennatuurlijke krachten heeft en dat hij daarenboven ook niet op aarde is geboren. Als hij wat ouder is vertrekt hij op ontdekkingsreis om te weten te komen waar hij vandaan komt en waarom hij naar de Aarde is gestuurd.

Al snel verandert zijn missie. Hij moet namelijk de aarde redden van de vernietiging... Wanneer de aarde vervolgens bedreigd wordt door een buitenaards ras, wat later zijn eigen ras blijkt te zijn, besluit Clark om zijn superkrachten te gebruiken om de aarde te beschermen. Om zichzelf en zijn omgeving te beschermen doet hij dit onder een nieuwe identiteit genaamd Superman

Deze film is niet aangeraden voor personen jonger dan 6 jaar.