www.philatelia-alosta.be - OfficiŽle Website Koninklijke Postzegelkring Philatelia Alosta
Maandag 26-01-2015
Statutaire Vergadering
timmermans
alitech
Laatste Update :
 09-01-2015

Steve jobs prijkt volgend jaar op postzegel


22 Februari, 2014| USA - G. Abbeloos


De kans is groot dat het gezicht van de grondlegger van Apple, Steve Jobs, binnenkort op de Amerikaanse brieven prijkt. Steve Jobs is een van de kandidaten om de nieuwe postzegel van het Amerikaanse postbedrijf USPS te worden. Dat schrijft The Washington Post vrijdag.

Dat deden ze in Hongarije en stuk vlotter. De Hongaren waren er in 2011 als de kippen bij om Steve Jobs te eren met een eigen postzegel (afgebeeld). Deze was aan te schaffen voor een prijs van 1000 Hongaarse Forint, wat omgerekend neerkomt op zoín 3,20 euro.

Nu staat de in 2011 overleden Steve Jobs staat de lijst van mogelijke nieuwe postzegels naast onder andere de Amerikaanse muzieklegendes Janis Joplin, Jimi Hendrix, James Brown en NBA-legende Wilt Chamberlain. Ook een heruitgave van de postzegel van Elvis Presley uit 1993 behoort tot de mogelijkheden.

US Postal Service heeft het financieel zwaar en probeert met dit soort postzegels met populaire onderwerpen en personen meer geld te verdienen.

De Amerikanen kunnen nu ook uitzien naar een postzegel met hun tech-icoon. The U.S. Postal Service heeft de zegel met Jobs beeltenis goedgekeurd en deze zal volgend jaar worden afgedrukt. Normaal gesproken worden onderwerpen op de postzegels tot het laatste moment geheim gehouden, maar de lijst met doed- en afgekeurde ontwerpen is uitgelekt.

Tegen 2015 zullen de Amerikanen de nieuwe postzegels op hun briefkaarten kunnen kleven.

Steve Jobs heeft al meerdere keren op postzegels in exotische landen gestaan, onder meer in Guinea, Mali en Mozambique. Die laatste verscheen in 2011 en zie je hieronder.