www.philatelia-alosta.be - Officiėle Website Koninklijke Postzegelkring Philatelia Alosta
Maandag 26-01-2015
Statutaire Vergadering
timmermans
alitech
Laatste Update :
 09-01-2015

Speciale postzegels voor inhuldiging Koning WillemAlexander


23 April, 2013| Nederland - G. Abbeloos


Op woensdag 1 mei verschijnen er twee speciale postzegels ter gelegenheid van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. PostNL geeft ze uit, de dag na de troonswisseling, zo meldt het postbedrijf.

Piet Gerards Ontwerpers uit Amsterdam heeft de zegels gemaakt. Op beide inhuldigingszegels staan de initialen van de nieuwe koning. Een zegel (met waardeaanduiding 1) laat een rode letter W zien, een witte achtergrond en een blauwe A. De andere zegel (waarde 2) een blauwe W en een groene A.

Zelfklevend
Volgens PostNL verschijnt later dit jaar een permanente postzegel ter ere van de koning. 'De twee inhuldigingspostzegels die op 1 mei verschijnen zijn zelfklevend, vrij klein en het ontwerp is typografisch', meldt een woordvoerster.

Ze verschillen daardoor van de zegels die werden uitgegeven tijdens de allereerste 'Koninginnedag' in 1898 toen koningin Wilhelmina werd ingehuldigd en de inhuldigingen van koningin Juliana in 1948 en koningin Beatrix in 1980.

Zilveren postzegel

PostNL heeft zo een hele serie postzegels op de rol staan in aanloop naar de inhuldiging. Deze week is daar een nieuwe zilveren zegel bij gekomen met daarop het portret van Beatrix en Willem-Alexander