www.philatelia-alosta.be - OfficiŽle Website Koninklijke Postzegelkring Philatelia Alosta
Maandag 26-01-2015
Statutaire Vergadering
timmermans
alitech
Laatste Update :
 09-01-2015

Rijksmuseum Nederland op postzegel


27 Maart, 2013| Nederland - G. Abbeloos


Ter gelegenheid van de opening van het vernieuwde Rijksmuseum heeft PostNL een nieuw postzegelvel uitgegeven. Op de 10 zegels staan details van 24 kunstwerken uit het museum, dat op 13 april na tien jaar weer zijn deuren gaat openen. Ze geven een beeld weer van de grote collectie die het museum rijk is.

Het ontwerp is gebaseerd op de swipe-techniek van smartphones en tablets, die ook op de nieuwe website van het Rijksmuseum wordt gebruikt.

De afbeeldingen op de postzegels gaan over de thema's religie en moraal, stillevens en natuur, beweging en verstilling, eenvoud en rijkdom, mannen en kinderen.

Kaartverkoop

De ontwerpster van de zegels is Irma Boom, die ook de nieuwe huisstijl en het nieuwe logo van het Rijksmuseum heeft ontworpen. Ze hoopt dat mensen door de fragmenten van de kunstwerken geÔnspireerd raken en op de site en in het museum zelf op zoek gaan naar het hele werk.

Het Rijksmuseum is gestart met zijn openingscampagne. Het thema is Welkom! Directeur Wim Pijbes zegt met dat motto duidelijk te willen maken dat na al die jaren eindelijk te zien is hoe mooi het Rijksmuseum en de collectie zijn.


Bron : NOS