www.philatelia-alosta.be - OfficiŽle Website Koninklijke Postzegelkring Philatelia Alosta
Maandag 26-01-2015
Statutaire Vergadering
timmermans
alitech
Laatste Update :
 09-01-2015

Postzegels in Sas 4 toren


06 Augustus, 2013| Dessel - G. Abbeloos


In juli en augustus kan je elke dag van 13 tot 17 uur in de tentoonstellingsruimte van de Sas4-toren postzegels bekijken van de Jeugdfilatelie De Kempen. Het thema is ĎDessel, natuurlijk, veelzijdigí. De tentoonstelling zet zowel de vereniging als het verzamelen in de kijker.

De club Jeugdfilatelie De Kempen uit Dessel heeft vorig jaar enkele mooie prijzen weggekaapt op de Dag van de Jeugdfilatelie in Nederland. 'Postzegels verzamelen is weer in bij de jeugd', zegt oprichter Arno Oomis uit Dessel.

In de categorie Filamarathon gingen Lucy Van Roey en Niels Claes respectievelijk met de eerste en tweede prijs in de klasse jonger dan 13 jaar lopen. De persoonlijke verzameling over de evolutie van de auto van Jurgen Fabri kreeg in het Nederlandse Purmerend een zilveren onderscheiding. De thematische verzamelingen over 'Dessel, veelzijdig natuurlijk' en 'de dierentuin van Antwerpen' werden beloond met groot zilver en verguld zilver.

'Ik heb de club in 2009 opgericht omdat veel jongeren uit Dessel en Mol naar Arendonk moesten om zich aan te sluiten bij een jeugdclub die zich bezig houdt met postzegels verzamelen', zegt Arno Oomis uit Dessel. Arno is zelf al sinds zijn jeugd een fervente postzegelverzamelaar van alles wat met Nederlands IndiŽ te maken heeft. Daarnaast bezit hij ook nog thematische verzamelingen over bier, spoorwegen, rozen en de gemeente Dessel. Met de laatste twee behaalde Arno zelfs internationaal zilver. 'Enkele jaren geleden heb ik aan de hand van mijn postzegelverzameling over Dessel zelfs een boek geschreven over de postzegelgeschiedenis van Dessel', zegt Arno trots.

Steeds meer jongeren vinden hun weg naar de club. 'We zijn gestart met twee jeugdleden en hebben na twee jaar al meer dan tien jeugdleden en een paar senioren die de jeugd op weg helpen', zegt de Desselse postzegelfreak. 'We laten de jeugd kennis maken met de wereld van de postzegels en helpen hen op weg om zelf een verzameling aan te leggen. Dat is niet zo gemakkelijk als het lijkt.'

Deze tentoonstelling in de Sas-4 toren  heeft als doel de filatelie meer bekendheid te geven in Dessel en omgeving.