www.philatelia-alosta.be - Officiële Website Koninklijke Postzegelkring Philatelia Alosta
Maandag 26-01-2015
Statutaire Vergadering
timmermans
alitech
Laatste Update :
 09-01-2015

Postzegels Kamiel Sergant plots enorm gegeerd


06 Maart, 2014| Philatelia Alosta - G. Abbeloos


De popverbranding in Aalst werd hoogst emotioneel want carnavalskeizer Kamiel Sergant (79) maakte bekend dat hij er volgend jaar om gezondheidsredenen mee stopt. De Kamillekes nemen samen met hem afscheid van carnaval. Heel wat carnavalisten betreuren dit en zoeken nog snel een aandenken van Kamiel. op onze webshop is dan ook het aantal bestellingen voor de postzegels of luxeblad fors toegenomen.

Rond 21 uur dinsdagavond luidden galmende doedelzakken de start in van de popverbranding, het einde van de carnavalsdriedaagse in Aalst.

De gouden, glinsterende Voil Jeanet-pop, ontworpen door De Sjattrellen, werd ceremonieel naar de binnencirkel op de Grote Markt gedragen. Het publiek wachtte gespannen op het moment waarop prins Werner de pop in brand zou steken.

Maar toen carnavalskeizer Kamiel Sergant nog vóór de ceremonie het woord nam, werd het stil. ‘Het is wellicht de laatste keer dat ik hier sta’, kondigde Kamiel zijn afscheid aan. ‘Ik heb een gezegende ouderdom, volgend jaar word ik 80’, verklaarde hij achteraf. ‘Ik voel dat het beter is om te stoppen. De drukte wordt mij te zwaar, ik voel dat aan mijn lichaam. Soms moet je zelf weten wanneer het best is om in vrede en vriendschap af te sluiten. Maar ik vertrouw erop dat jullie allemaal voesj doen ook als ik er niet meer bij ben. Ik blijf wel contact houden met het volk bij Mensen Helpen Mensen’, besloot hij. Niet alleen Kamiel, maar ook zijn Kamillekes, die steevast dansjes verzorgen tijdens de festiviteiten, stoppen ermee.

Grote band

‘We hebben samen met Kamiel 34 jaar samen carnaval gedaan’, zegt vriendin Brenda Van den Eeckhout. ‘Dat schept een grote band. Wij staan allemaal achter hem en we hebben besloten om samen te stoppen.’ De entourage van Kamiel bekijkt of de keizer zijn bezoeken aan de rusthuizen deze week nog kan afwerken.

Postzegels en Luxeblad

Wie nog een exemplaar wil bemachtigen van de postzegel '45 Jaar Keizer Kamiel', zal er snel bij moeten zijn, verklaard onze verantwoordelijke. De voorverkoop kende een groot succes, zodat er niet zoveel exemplaren meer beschikbaar zijn. Wie graag nog een zegel en/of luxeblad wil bemachtigen kan dit nog steeds in onze webshop (zolang de voorraad strekt). Wees er dus snel bij !