www.philatelia-alosta.be - OfficiŽle Website Koninklijke Postzegelkring Philatelia Alosta
Maandag 26-01-2015
Statutaire Vergadering
timmermans
alitech
Laatste Update :
 09-01-2015

PostNL wil 400 miljoen besparen


29 Maart, 2013| Nederland - G. Abbeloos


PostNL zit midden in een reorganisatie die ten koste gaat van zo'n 3000 banen. Het bedrijf wil 400 miljoen euro besparen.

Overigens gaat de verplichting voor PostNL om zes dagen per week post te bezorgen waarschijnlijk toch verdwijnen. Al in 2011 schreef toenmalig staatssecretaris Bleker dat hij het aantal bezorgdagen wil terugbrengen van 6 naar 5.

Ook postzegels worden vanaf 1 juli mogelijk 6 eurocent duurder. Minister Kamp van Economische Zaken en PostNL hebben dat afgesproken om te zorgen dat de postdienst kostendekkend blijft.

PostNL is door de overheid aangewezen om de universele postdienst te verzorgen. Dat houdt in dat het bedrijf het mogelijk moet maken dat particulieren en kleine zakelijke klanten zes dagen per week post kunnen verzenden en ontvangen. Ook moet PostNL een groot aantal postvestigingen en een netwerk van brievenbussen handhaven.

Met de huidige regels is het echter moeilijk om deze dienst rendabel te houden. Dat komt ook door de opkomst van e-mail waardoor er steeds minder poststukken worden verzonden.
Behalve de mogelijke verhoging van de postzegelprijs is ook afgesproken dat PostNL de kosten voor de postdienst moet drukken. Zo moeten verdere tariefstijgingen worden beperkt