www.philatelia-alosta.be - OfficiŽle Website Koninklijke Postzegelkring Philatelia Alosta
Maandag 26-01-2015
Statutaire Vergadering
timmermans
alitech
Laatste Update :
 09-01-2015

Nieuwe postzegels met beeltenis Koning Filip I


17 Oktober, 2013| BelgiŽ


Koning Filip heeft in de postzegeldrukkerij van bpost in Mechelen zijn akkoord gegeven voor de druk van een reeks postzegels met zijn beeltenis op, de eerste sinds zijn aantreden als staatshoofd. De postzegels zijn vanaf 28 oktober te koop.

De koning gaf zijn "goed voor druk" nadat hij de drukproeven eerst  had bekeken. Hij tekende met Philippe. De foto, getrokken door Christian Lambiotte, wordt voor drie verschillende zegels gebruikt: een rode met een waarde van 0,77 euro per stuk, een blauwe voor standaardbrieven binnen Europa met een waarde van 1,13 euro per stuk en een groene voor verzendingen buiten Europa met een waarde van 1,34 euro per stuk. Het ontwerp is van de hand van Valérie Paul.

Eerste als staatshoofd
Voor koning Filip is het al de zesde postzegel met zijn beeltenis, maar het is wel de eerste als staatshoofd. Johnny Thijs, CEO van bpost, noemt 2013 een historisch jaar, met de troonsafstand van Albert II en diens opvolging door Filip. "Het koningshuis heeft altijd een vooraanstaande plaats ingenomen in onze postzegeluitgiftes", zei hij. "De postzegel met de koning is één van onze nationale symbolen en dat willen we behouden."