www.philatelia-alosta.be - OfficiŽle Website Koninklijke Postzegelkring Philatelia Alosta
Maandag 26-01-2015
Statutaire Vergadering
timmermans
alitech
Laatste Update :
 09-01-2015

Nederlandse Koning neemt zijn postzegel in ontvangst


28 November, 2013| Nederland - G. Abbeloos


De Nederlandse koning Willem-Alexander heeft deze middag het eerste exemplaar van de nieuwe permanente koningspostzegel in ontvangst genomen, zo heeft de openbare omroep NOS gemeld. Herna Verhagen, bestuursvoorzitter van PostNL, overhandigde hem de zegel in het Museum voor Communicatie in Den Haag.

Een nieuwe vorst, een nieuwe zegel is net als in BelgiŽ een traditie bij het Nederlandse postbedrijf. Bij de uitgifte van al zijn postzegels is altijd een belangrijke plek gereserveerd voor zegels met het staatshoofd en andere leden van het Koninklijk Huis. De nieuwe zegel is vanaf 2 januari verkrijgbaar.

Het Museum voor Communicatie heeft ter gelegenheid van de nieuwe koningszegel de tentoonstelling XXS Dutch Design ingericht. Deze expositie laat het ontwerpproces van bijzondere postzegels door verschillende kunstenaars en ontwerpers zien. De totstandkoming van de gloednieuwe zegel van de koning neemt een prominente plek in.

De beeldenaar van koning Willem III, die in 1849 de troon beklom, sierde de eerste Nederlandse postzegel. De zegel verscheen eind december 1851 en was vanaf 1 januari 1852 te koop met waarden van 5, 10 en 15 cent.