www.philatelia-alosta.be - OfficiŽle Website Koninklijke Postzegelkring Philatelia Alosta
Maandag 26-01-2015
Statutaire Vergadering
timmermans
alitech
Laatste Update :
 09-01-2015

Nederland zet Belgie op postzegels


14 Augustus, 2013| Nederland - G. Abbeloos


BAARLE-HERTOG - De grenzen in Baarle vormen een mooie achtergrond bij een thema als Grenzeloos Nederland & BelgiŽ. In opdracht van Post.nl ontwierp het Belgische bureau Barends & Pijnappel uit Antwerpen een serie Nederlandse postzegels waarin de relatie tussen beide landen centraal staat. Maandag 12 augustus kregen burgemeester Braam en schepen De Bont de eerste exemplaren overhandigd.

Aan de hand van de thema's architectuur, literatuur en beeldende kunst kregen de postzegels vorm. Henrik Barends is de ontwerper; Anneke Pijnappel schreef de begeleidende teksten. Het gaat om drie verschillende velletjes met steeds 6 dezelfde postzegels Wereld I, en per velletje uitleg over een van de drie gekozen thema's. 'De wederzijdse beÔnvloeding tussen beide landen' kozen zij als onderwerp. Architecten uit het ene land die gebouwen ontwerpen in het andere, schilders en schrijvers die van BelgiŽ naar Nederland verhuizen en vice versa. Onze noorderburen kunnen hun post voortaan ook versturen met ĎBelgischeí zegels met afbeeldingen van het Mas in Antwerpen of een schilderij van Rik Wouters.

170.000

'In een oplage van 170.000 velletjes verschijnen de postzegels vandaag' legde retail manager Ad Kerstens van PostNL uit. Sinds 2008 kiest het bedrijf elk jaar een land waarmee Nederland relaties heeft of had om er een speciale serie postzegels aan te wijden. In het verleden waren er al speciale uitgiftes met als thema Nederlandse Antillen en Aruba, BrazilŪŽ,  Zuid-Afrika, Suriname en IndonesiŽ. Het nieuwe postzegelvelletje kost 6 euro en de zegels kunnen voor wereldpost gebruikt worden.