www.philatelia-alosta.be - OfficiŽle Website Koninklijke Postzegelkring Philatelia Alosta
Maandag 26-01-2015
Statutaire Vergadering
timmermans
alitech
Laatste Update :
 09-01-2015

Koning Filip prijkt binnenkort op postzegel


10 Juli, 2013| BelgiŽ - G Abbeloos


De eerste permanente postzegels met het beeld van toekomstig koning Filip, voor standaardbrieven, zullen verkrijgbaar zijn vanaf eind oktober, begin november, alleszins voor het Koningsfeest (15/11). Dat meldt bpost vrijdag. Vanaf september is ook een beperkte oplage beschikbaar naar aanleiding van de troonswissel.

De permanente postzegels met koning Filip zullen respectievelijk voor bestemmingen in BelgiŽ, in Europa en in de rest van de wereld 0,67 euro, 1,03 euro en 1,24 euro kosten als ze per tien (voor BelgiŽ) of per vijf gekocht worden (voor het buitenland).

De afbeeldingen van twee postzegels van de speciale uitgifte over de troonsafstand van koning Albert II en de inauguratie van Koning Filip zullen vanaf 21 juli te zien zijn op de website van bpost. Vanaf 2 september zullen de zegels zelf verkrijgbaar zijn in alle postkantoren en bij de webwinkel van bpost.

Deze zegels hebben een frankeerwaarde voor niet-standaardbrieven naar Europa en worden in een verzamelmap aangeboden voor 9,9 euro. De volledige oplage bedraagt 200.000.