www.philatelia-alosta.be - OfficiŽle Website Koninklijke Postzegelkring Philatelia Alosta
Maandag 26-01-2015
Statutaire Vergadering
timmermans
alitech
Laatste Update :
 09-01-2015

Koen Van Gerven wordt nieuwe postbaas


26 Februari, 2014| BelgiŽ - G. Abbeloos


Koen Van Gerven is door de ministerraad aangeduid als nieuwe CEO van bpost. Van Gerven volgt Johnny Thijs op, die opstapte na een conflict over zijn loon.

De nieuwe CEO van bpost, Koen Van Gerven, mikt voluit op groei voor het postbedrijf. "Groei, minder ambitie mogen we niet hebben", zo zei hij bij zijn voorstelling aan de pers. Van Gerven volgt Johnny Thijs op.

Met een mandaat van zes jaar zal Van Gerven bpost de komende jaren leiden. Tijdens zijn voorstelling werd meermaals benadrukt dat hij voort zal werken op basis van het strategisch plan dat nu in voege is. "Ik kan morgen bij wijze van spreken de draad oppikken van het strategisch plan en dit verder uitwerken", aldus Van Gerven.

Groei wil hij realiseren met de pakjespost en ook bijvoorbeeld financiŽle dienstverlening en dienstverlening op maat. Maar er zijn ook andere pistes, bijvoorbeeld de verdeling van nieuwe nummerplaten. Al die zaken moeten het verlies van de klassieke brievenpost compenseren.

Andere pijlers naast het realiseren van groei zijn het het verdedigen van de core business, de brievenpost, en ook het continu blijven werken om de kwaliteit en efficiŽntie te verbeteren. Vierde pijler van dat plan: Van Gerven "wil iedereen aan boord hebben", klanten, aandeelhouders, medewerkers, en de "society at large", want bpost heeft een maatschappelijke rol. "Ik heb het mantra aangenomen van twaalf jaar Thijs (Van Gerven werkt zelf al zeven jaar voor bpost, nvdr): we moeten elke dag de lat hoger leggen. Ik pleit niet voor revoluties, maar voor evoluties", zei Van Gerven. "Bpost heeft al een hele weg afgelegd, zowel op vlak van efficiŽntie als inzake kwaliteit", klonk het. 

"We moeten nog verbeteren op het vlak van klantenloyaliteit, het gemak om met ons te werken en de vereenvoudiging van processen. Kortom nog meer klantgericht werken." En de nieuwe postbaas zei ook het positieve sociaal klimaat en de goede relaties met de bonden te willen vrijwaren. Hij wees er op al meer dan dertig jaar ervaring in de bedrijfswereld te hebben.

"De toekomst van bpost zal via de creativiteit verlopen", klonk het dan weer bij Martine Durez, de voorzitster van de raad van bestuur van bpost. De nieuwe postbaas kent het strategisch plan en deelt de missie van bpost, zei ze. De keuze voor Van Gerven was er ook een voor een kalme, serene en discrete man, klonk het. De nieuwe postbaan kreeg alvast succes toegewenst van voogdijminister Jean-Pascal Labille. De nieuwe postbaas in spe zal zijn functie opnemen van zodra het koninklijk besluit van zijn benoeming ondertekend is door de koning, aldus Labille. Dat zal zo snel mogelijk gebeuren.

Tot nu had hij de leiding over alle sales- en marketingactiviteiten in BelgiŽ, de mail- en de bankactiviteiten. Hij is ook voorzitter van de raad van bestuur van bpost bank. Volgens Martine Durez, voorzitster van de raad van bestuur, beschikt de nieuwe postbaas 'over alle vereiste leiderskwaliteiten en ervaring om bpost te leiden'.