www.philatelia-alosta.be - OfficiŽle Website Koninklijke Postzegelkring Philatelia Alosta
Maandag 26-01-2015
Statutaire Vergadering
timmermans
alitech
Laatste Update :
 09-01-2015

Jacques Brel op nieuwe Polynesische postzegel


17 Mei, 2013| Frans-PolynesiŽ - G. Abbeloos


De post van Frans-PolynesiŽ gaf een postzegel ter gelegenheid van Jacques Brel, de Belgische singer-songwriter die nummers heeft gecomponeerd en uitgevoerd. Hij heeft in eerste instantie een grote, trouwe aanhang gegenereerd in BelgiŽ en Frankrijk, en later over de hele wereld. Hij was ook bekend om zijn passie voor de luchtvaart.

Jacques Brel werd geboren op 8 april 1929 te Brussel. Op 17 februari 1953 nam hij een 78 toeren plaat. Zijn debuut was moeilijk maar langzaam slaagde hij om een ​​naam voor zichzelf op te bouwen. In 1956 werd hij bekroond met de "Charles Cros" Prijs voor zijn muzikale interpretatie van "Quand on n'a que l'amour". Al snel werd hij gecharmeerd door het publiek en werd erkend als een verbazingwekkende zangeres.

Na het aantrekken van tal van shows over de hele wereld (in BelgiŽ, Frankrijk, Canada, Marokko), ontdekte hij musicals en de wereld van de cinema met een eerste film, getiteld Franz.

In februari 1974, besloot Jacques Brel om zijn leven te "veranderen". Hij verwierf een prachtig 19 meter zeilboot - Askoy II, en begon aan een lange reis vanuit Antwerpen naar de Azoren, Madeira en de Canarische Eilanden. In november 1975 bereikte hij de Marquesas-eilanden en besloten zich te vestigen op het eiland Hiva Oa. Dit was het begin van zijn passie voor de luchtvaart. Hij woonde in de Marquesas archipel tot aan zijn dood, op 9 oktober 1978.

Vandaag, rust hij op het kerkhof van Atuona naast Paul Gauguin.
Sinds de 30ste verjaardag van zijn verdwijning, is de plaatselijke vliegclub van Atuona vernoemd naar de beroemde zanger. Perfect gerestaureerd, "Jojo", een Beechcraft Bonanza, ziet er goed uit en staat stevig op zijn sokkel! Jacques Brel was verbonden met de Marquesas-eilanden, die in dienst stonden van de gemeenschap door het leveren van e-mail, geneeskunde en ook het dragen van een paar passagiers.