www.philatelia-alosta.be - OfficiŽle Website Koninklijke Postzegelkring Philatelia Alosta
Maandag 26-01-2015
Statutaire Vergadering
timmermans
alitech
Laatste Update :
 09-01-2015

Eerste Angy Birds postzegels


20 September, 2013| Finland - G. Abbeloos


Finland heeft geschiedenis gemaakt door het vrijgeven van 's werelds eerste officiŽle Angry Birds postzegels!

Het patroon verborgen in de Angry Birds postzegels garandeert hun authenticiteit. Zo heeft Itella Posti Oy (de Finse post) geschiedenis geschreven door het uitgeven van 's werelds eerste officiŽle Angry Birds postzegelss, met zes van de populaire game karakters - vijf vogels en een varken.

De ontwerper van de postzegels is Toni Kysenius, werkzaam bij Rovio Entertainment, die ook het HockeyBird karakter en aanverwante postzegels voor IIHF WK IJshockey vorig jaar . Om de authenticiteit te waarborgen, zijn de postzegels voorzien van een patroon dat alleen zichtbaar is onder UV-licht. Bovendien volgt een onregelmatige perforatie de vorm van de tekens. Het blad omvat zes 1e klas postzegels met 2 prior labels, die passen bij de uitstraling van de zegels. 

Ontstaan

Jaakko Lisalo moest voor zijn werkgever Rovio Mobile spelletjes maken voor Apple iPhone. Zijn eerste ideeŽn werden niet goedgekeurd, het spelletje dat hij moest ontwikkelen moest iets leuks zijn en met een centraal karakter. Jakko had een idee over vogels die hij uitwerkte in Photoshop. Toen hij dit voorstelde aan de bazen van Rovio was er door zijn spel een grote oproer. Uit deze oproer was gebleken dat zijn idee nog veel werk nodig had en dat het doel niet duidelijk was. Maar de vogels verleidden iedereen tijdens de voorstelling, Niklas Hed (mede-eigenaar van Rovio Games) wou het onmiddellijk spelen