www.philatelia-alosta.be - Officiële Website Koninklijke Postzegelkring Philatelia Alosta
Maandag 26-01-2015
Statutaire Vergadering
timmermans
alitech
Laatste Update :
 09-01-2015

Een stuk van ons geheugen gaat verloren


11 September, 2013| Philatelia Alosta - Bart Cappelle


De dood komt altijd als een ongenode gast, maar soms blijft ze ons verrassen in haar wreedheid en genadeloosheid. Vrijdagavond zeer laat vernamen we het onverwachte overlijden van onze Archivaris en sinds jaar en dag bestuurslid Paul Van der Eecken. Hij kwam om het leven bij een tragisch ongeluk, op de leeftijd van 78 jaar.

Paul was gepassioneerd door wetenschap en kon daarbij bogen op zijn jarenlange carrière bij onze Strijdkrachten als meteoroloog. Kennis die hij met veel plezier deelde met onze leden. Een gedreven verteller waarbij hij zich helemaal gaf als het over het weer en weer-fenomenen ging; sterrenkunde en ruimtevaart. Een passie die zich ook vertaalde in een thematische verzameling. Menige clubavond heeft hij opgefleurd met zijn meesterlijke uiteenzettingen en eigen kijk op de wereld van weerkunde en ruimtevaart. "Geboren in het jaar 1935, het jaar waarin ook Philatelia opgericht werd - dat kon niet anders dan een uitstekend jaar zijn!”, was een van zijn typische uitspraken.

Maar bovenal was Paul een mens, een man uit één stuk, sociaal bewogen, en goedgemutst. Het woord aimabel is onlosmakelijk verbonden met hem. Correct in zijn handelen en perfectionist.

Zijn plaats bleef leeg afgelopen maandag; de stoel onbewogen. Er werd geen glas Orval meer geserveerd, het archief bleef ongeroerd. Enkel verslagenheid, onbegrip en ongeloof was er nog.

Met Paul verliezen we niet alleen een dierbare vriend en bestuurder maar verliest de Kring ook een belangrijk stuk van haar geheugen. Zijn fantastisch uitgebouwd en gedetailleerd archief blijft bij ons als stille getuige en is het resultaat van zijn jaren noeste arbeid en chirurgische precisie.

Namens het bestuur wensen we de familie, vrienden en kennissen veel sterkte in deze sombere dagen.