www.philatelia-alosta.be - OfficiŽle Website Koninklijke Postzegelkring Philatelia Alosta
Maandag 26-01-2015
Statutaire Vergadering
timmermans
alitech
Laatste Update :
 09-01-2015

Canadese Rockband Rush krijgt eigen postzegel


22 April, 2013| Canada - Bewerkt door de redactie


De Canadese Post eert, samen met andere bands, de groep Rush met een eigen postzegel, zo heeft het trio op zijn website onder aanhaling van de Canadese posterijen gemeld.

In juli brengt Canada Post een serie zegels uit omtrent muziek. Het gaat dit jaar om bands die de muziekindustrie in Canada vorm hebben gegeven, zo wordt directeur Jim Phillips van de postzegeldienst geciteerd.

De gelauwerde groepen zijn Beau Dommage, The Guess Who (vooral bekend van American Woman), The Tragically Hip en Rush.

Rush bracht in 1974 een eerste album uit en werd een vaandeldrager van progressieve rock. Al zijn poppy-, jazzy- en zelfs folkelementen niet ver te zoeken. De groep staat na de Beatles en de Stones derde qua meest verkochte goud- en platina-albums. De shows van Rush doen niet veel onder voor het spektakel van Pink Floyd, maar slaan - zoals ook dit jaar - BelgiŽ steevast over.

Rush is gisteren als eerste Canadese band opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame, wat op Twitter felicitaties opleverde van Lance Armstrong. De gewezen wielrenner belooft dat hij volgende week in Austin present zal zijn voor het optreden van het trio.

Bron : Belga