www.philatelia-alosta.be - OfficiŽle Website Koninklijke Postzegelkring Philatelia Alosta
Maandag 26-01-2015
Statutaire Vergadering
timmermans
alitech
Laatste Update :
 09-01-2015

Aalsterse beroemdheden 45 Jaar Keizer Kamiel op postzegel


20 Oktober, 2013| Aalst - G.Abbeloos


Dit jaar vierden de Aalsterse Carnavalisten het 50-jarig bestaan van Prins Carnaval Kamiel Sergeant. Volgend jaar (2014) is echter weer een reden tot feesten. Dan zal Kamiel 45 jaar door het leven gaan als Keizer Carnaval. Speciaal voor deze gelegenheid heeft de koninklijke Postzegelkring Philatelia Alosta een postzegel ontworpen.

Kamiel werd driemaal (1963, 1966, 1968) verkozen tot Prins Carnaval van de stad Aalst. In 1969 kreeg hij de levenslange titel van Keizer Carnaval. In 2009, toen hij 40 jaar als keizer door het leven ging, werd hij benoemd tot ereburger van de Stad Aalst. Op 16 juli 2012 werd hij door koning Albert II benoemd tot commandeur in de Kroonorde. Ook richtte hij "Mensen helpen Mensen" op, een organisatie die zich in Aalst bezighoud met de minderbedeelden Kamiel word in Aalst dan ook door elke inwoner op handen gedragen. Speciaal ter gelegenheid van zijn 45 jaar als keizer geeft Philatelia Alosta een postzegel en luxeblad uit, een deel van de opbrengst van deze verkoop zal aan het goede doel geschonken worden.

Postzegel

De postzegel toont Kamiel tijdens carnaval, zoals iedereen hem kent. De foto die op de postzegel staat afgebeeld is gemaakt door André Permentier en is nog nooit eerder vertoond. De zegel heeft een frankeerwaarde "1" voor binnenlandse zending en is apart of op volledig vel verkrijgbaar. De kostprijs van deze zegel is €2/stuk of bij afname van een volledig vel - 20stuks - aan €35/vel.

Luxeblad

Voor de echte verzamelaars is er ook een luxeblad ter beschikking. Op dit blad staat de foto die op de postzegel is gebruikt afgebeeld met gestempelde postzegel, gesigneerd door Keizer Kamiel. Dit blad is verkrijgbaar aan €10/stuk.
Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel.

Bestellen/aankopen

De postzegels en/of luxebladen kunnen besteld en aangekocht worden bij de bestuursleden van Philatelia Alosta of via mail op secretariaat@philatelia-alosta.be. Botermelkstraat 3 - 9300 Aalst. Tel : 053/70.07.83.
De voorgenoemde prijzen zijn exclusief eventuele portkosten.

Iedereen met een hart voor Carnaval zal dit souvenir willen hebben. Wees er dus op tijd bij om uw exemplaar te bestellen want OP=OP !

Op onze Internationale Ruilbeurs die plaats vindt op 7 december in de Sint-Annazaal zal er een mogelijkheid zijn tot aankopen van deze exemplaren aan onze infostand.